Matkailijan info

Matkailijan info

Loman viettoon helposti omalla tai vuokra-autollaLentäen

Nopein tapa matkustaa pitkiä matkoja on lentää reittilennoilla. Helsingistä lentoja muille lentokentille ympäri Suomea tarjoaa useampi lentoyhtiö.

Finnair lentää Helsingistä Turkuun, Poriin, Maarianhaminaan, Jyväskylään, Savonlinnaan, Kuopioon, Joensuuhun, Varkauteen, Tampereelle, Kokkola-Pietarsaareen, Vaasaan, Kemiin, Ouluun, Rovaniemelle, Kuusamoon, Kittilään ja Ivaloon.   

Flybe lentää Helsingistä Maarianhaminaan, Jyväskylään, Savonlinnaan, Varkauteen, Kokkola-Pietarsaareen, Kemi-Tornioon ja Kajaaniin.   

Norwegian lentää Helsingistä Rovaniemelle, Kittilään, Ouluun ja Ivaloon.

Scandinavian Airlines SAS lentää Helsingistä Vaasaan.

Lentoaika Helsingistä Järvi-Suomeen ja Länsi-Suomeen on 35 minuuttia-1 tunti ja lentoaika Lapin kohteisiin 1 tunti 20 minuuttia-1 tunti 40 minuuttia.  

Junalla

Junalla pääsee Helsingistä pohjoiseen Rovaniemelle, Kolariin ja Kemijärvelle asti. Kolarista on bussiyhteys Leville ja Ylläkselle. Rovaniemeltä ja Kemijärveltä on bussiyhteys Pyhälle.

Auton voi ottaa mukaan junaan joillekin vuoroille Helsingistä Tampereen kautta Kolariin, Rovaniemelle ja Kemijärvelle.

Juna-aikatauluja ja reittejä voi tarkastella VR:n sivuilla.

Bussilla

Bussireitit kattavat 90% yleisistä teistä, mutta vuoroja voi olla harvakseltaan, varsinkin maaseudulla. Jos valitsemasi mökki sijaitsee lähellä kaupunkia, bussi voi kuitenkin olla varteen otettava vaihtoehto omalle autolle.

Aikataulut ja reitit voi katsoa Express Bussin tai Matkahuollon sivuilta.

Vuokraa auto yhteistyökumppaniltamme parhaaseen hintaan


Vuokraa auto

Auton voi vuokrata lentoasemalta tai sen voi noutaa käyttöön jostakin yleensä kaupungin keskustassa sijaitsevasta vuokrauspisteestä kuten rautatieasemalta.

Auto on joka tapauksessa parasta varata etukäteen, sillä vuokrauspisteet ovat usein pieniä ja niissä voi olla saatavilla vain muutama auto kerrallaan. Varaus etukäteen varmistaa, että haluamasi autotyyppi ja koko on varattu käyttöösi.

Yhteistyökumppanimme Rentalcars.com tarjoaa parhaat hinnat autonvuokraukselle Suomessa. Etsi ja varaa sopiva auto käyttöösi klikkaamalla vasemmalla puolella olevaa kuvaa tai alla olevaa linkkiä. Siirryt yhteistyökumppanimme sivustolle, jossa voit tehdä online-varauksen.  

Vuokraa auto täällä


Kuinka pääsen perille ilman omaa autoa?Autolla

Useimmiten oma auto tai vuokra-auto on paras kulkuväline mökille matkustamiseen, koska useimmat mökit esim. järvien ja merien rannoilla sijaitsevat rauhallisissa luonnonkauniissa paikoissa, joihin ei pääse yleisillä kulkuvälineillä. Poikkeuksen tähän tekevät Lapin hiihtokeskuksissa sijaitsevat mökit, joihin usein pääsee sujuvasti lentäen, junalla ja/tai bussilla.

Useimmissa mökeissä on jonkinlainen parkkipaikka autolle tai kahdelle autolle ja useimmiten autolla pääsee aivan mökin pihaan asti. Useimmista mökeistä löytyy myös lämmityspistoke joko mökin ulkoseinältä tai mökin pihalla olevasta auton lämmitykseen tarkoitetusta sähköpylväästä. 

Varsinkin Lapissa ajessa on hyvä pitää auton tankki mahdollisimman täynnä ainakin pitkiä matkoja ajettaessa, sillä bensa-asemat sijaitsevat kaukana toisistaan ja ajoa saattaa kertyä bensa-asemien välille monia kymmeniä kilometrejä. 

Lapissa ajaessa on myös hyvä pitää mielessä porot, jotka varsinkin kesäaikaan vaeltavat vapaina. Porot kävelevät usein ajoteitä pitkin ja myös pysähtyvät unelmoimaan keskelle tietä, jos siltä tuntuu. Aja varovasti porojen liikkeitä ennakoiden! 
--